torstai 7. elokuuta 2014

Espanjalainen makkarapiirakka

10 päivää - 10 tapasta
OSA 10
 
 
edelliset:
 
 
Viimeinen tapasresepti on espanjalainen makkarapiirakka. Mausteinen ja suolainen piirakka on ihanan makuista, vaikka raaka-aineet eivät ole kovinkaan erikoiset. Toivon hartaasti, että olette saaneet edes jotain vinkkejä tästä reseptisarjasta! Kertokaahan, jos olette kokeilleet jotakin tapasreseptiä.
 
Ylihuomenna lähdetään takaisin makeisten leivonnaisten linjalle. Luvassa on upeita reseptejä kesän ja syksyn marjoista!
 
 
Kuvassa vasemmalla.
 
 
 

Espanjalainen makkarapiirakka
 
  • riittävyys: 42 palaa, riittää noin 25 hengelle
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen noin 30 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu pelti


pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
200 g voita tai margariinia
1 dl vettä

täyte:
noin 4 makkaraa
3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
(halutessasi oliiveja puolitettuna)
2 dl juustoraastetta
rouhaus pippuria
4 dl maitoa
4 pientä tai 3 isoa munaa

Leivo pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi joukkoon rasva. Lisää viimeisenä vesi ja sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina leivinpaperille pellin kokoiseksi.
 
Tee täyte. Silppua sipulit. Viipaloi makkarat. Levitä pohjalle sipulit, makkarasiivut sekä halutessasi oliivit. Ripottele päälle juustoraaste. Sekoita pippuri, maito ja munat keskenään, valuta tasaisesti piirakalle.
 
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kaikki tapasreseptisi kuulostavat herkullisilta, mutta valinnanvaikeuden jälkeen ajattelin ensin kokeilla tätä! :) jäin vain miettimään, että mitä makkaraa käytit? Jotain espanjalaistako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! :) Itse käytin aivan tavallista makkaraa, ja silti tuli todella hyvää. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)