tiistai 19. elokuuta 2014

Eclairs

Katselin jokunen viikko sitten Masterchefiä, ja eräässä painetestissä tehtiin eclair-leivoksia. Kuusi leivosta piti saada valmiiksi tunnissa, joka on melkoinen haaste. Tästä jaksosta sain kipinän tehdä näitä haastavina pidettyjä leivoksia. Ihan tuntiin en pystynyt, mutta lopputulokseen olen todella tyytyväinen. Tuulihattutaikina on tässä reseptissä haastavin osuus, muttei kuitenkaan mikään mahdottomuus.

 

 
 
Éclairs
  • riittävyys: noin 20 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa

tuulihattutaikina:
75 g voita tai margariinia
2 dl vettä
1,25 dl vehnäjauhoja
2 munaa
 
vaniljatäyte:
30 g = noin 0,5 dl vaniljakreemijauhetta (Prima) *
1 dl vettä
1,25 dl kuohukermaa
 
suklaakuorrute:
100 g tummaa suklaata
0,75 dl kuohukermaa


Leivo tuulihatut. Kiehauta vesi ja voi. Sekoita vehnäjauhot voimakkaasti lastalla joukkoon. Anna seoksen kiehua samalla sitä vatkaten, kunnes seos on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hieman, noin kädenlämpöiseksi. Lisää munat yksitellen jäähtyneeseen seokseen sähkövatkaimella hyvin vatkaten. Pursota taikina isolla tähti- tai pyörötyllalla leivinpaperin päälle pellille noin 10 cm pitkiksi tangoiksi. Voit käyttää myös pakastuspussia; lusikoi taikina siihen ja leikkaa kulmasta pala pois. Paista tuulihattuja 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30-40 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua ensimmäisten 20 minuutin aikana, jotta tuulihatut eivät lätsähdä. Anna kypsien tuulihattujen jäähtyä pellillä.

Kuorruta leivosten kannet. Halkaise tuulihatut. Kuumenna kuohukerma, mutta älä kiehauta. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita kerma ja suklaasula. Kasta tuulihattujen "kannet" suklaakuorrutteeseen. Laita suklaakuorrutetut kannet jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa vaniljakreemijauhe veden joukkoon. Vaahdota kuohukerma paksuksi vaahdoksi. Vatkaa kermavaahdon joukkoon vaniljakreemi.

Täytä tuulihatut. Pursota tai lusikoi vaniljatäytettä tuulihattupohjille ja nosta hattu päälle. Tarjoile heti tai vasta seuraavana päivänä, eclair-leivokset säilyvät kyllä hyvinä.


* Vaniljakreemijauhetta saa Primalta. 
Muuta merkkiä käyttäessäsi tarkistathan pakkauksen kyljestä jauheen ja veden suhteen.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)