tiistai 1. heinäkuuta 2014

Vadelmaiset sitruuna-suklaapikkuleivät

Sitruuna on niin ihanaa, kuten myös valkosuklaa. Yhdessä ne ovat täydellinen makupari. Duo muuttuu trioksi kun lisätään vadelmaa seuraksi.
 
Näiden pikkuleipien täyte muuttui suuresti alkuperäisistä suunnitelmistani. Ajattelin tehdä pikkuleipiä, joiden täytteenä on lemon curdia sekä valkosuklaakreemiä. Jotenkin täytteestä muuntuikin sitruuna-valkosuklaakreemi. Aloitellessani jo täyttöä tajusin, että vadelmahan voisi olla kiva piriste. Eikä ollut lainkaan huono idea lisätä vadelmaa - pikkuleivät maistuivat täydellisiltä!
 
 
 


Kreemillä täytetyt vadelmapikkuleivät
  • riittävyys: noin 30 täytettyä
  • valmistusaika: aktiivinen 60 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ilman täytettä huoneenlämmössä pari viikkoa, täytetyt jääkaapissa ainakin 4 päivää
 
 
pikkuleivät:
125 g voita tai margariinia
125 g = 1,25 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
 
 
sitruuna-valkosuklaatäyte:
1 sitruuna
1 kananmuna
1 rkl sokeria
20 g voita tai margariinia
 
30 g valkosuklaata

 
lisäksi täytteeseen:
vadelmamarmeladia

 
 
Leivo pikkuleivät: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vatkaimen pienimmällä teholla vaahtoon.
 
Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla. Laita taikinaa pikkuleipäpursottimeen ja pursota pikkuleivät leivinpaperien päälle. Paista pikkuleipiä pelti kerrallaan, uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit pikkuleivät ovat vaaleita ja vielä aavistuksen pehmeitä painettaessa. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen täyttämistä.
 
Tee täyte: Valmista ensin lemon curd. Pese sitruuna hyvin. Raasta siitä kuori (noin 1 rkl) ja purista mehu (noin 0,5 dl). Laita sitruunankuori, -mehu, muna ja sokeri kattilaan. Kuumenna koko ajan vispaten kiehuvaksi. Ota pois levyltä.
 
Sulata valkosuklaa ja sekoita sula lemon curdiin. Laita täyte jääkaappiin noin vartiksi - puoleksi tunniksi, kunnes se on jähmettynyt ja paksuuntunut. Jaa täyte puolille pikkuleivistä, laita päälle nokare vadelmamarmeladia. Paina toinen pikkuleipä varovasti päälle. Pikkuleivät ovat parhaimmillaan yön yli jääkaapissa levättyään.
 
 

2 kommenttia:

  1. Leivonta toivomuksena jokin super herkullinen kuivakakku. Sellainen joka kuitenkin säilyttäisi kosteuden/mehukkuuden, eikä varisisi käsien läpi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toiveesta! :) Blogistani löytyy jo pätkiskakku, joka kai luetaan kuivakakuksi. Se on erittäin mehevää! Kokeilen silti lähiaikoina kehittää jonkun toisenlaisenkin kostean kuivakakkureseptin! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)