perjantai 25. heinäkuuta 2014

Tuorejuustolla höystetty raparperipiirakka

Vielä yksi raparperileivonnainen ennen kuin aloitan tapas-reseptien jakamisen! Olen nimittäin järjestämässä tapas-juhlia huomiseksi, ja tahdon jakaa ihanat reseptit myös teidän kanssanne. Lähden sunnuntaina reissuun, mutta takaan, että 10 päivää - 10 tapasta -reseptisarjan ensimmäinen resepti ilmestyy tiistaina!
 
Sitten raparperipiirakkaan... Piirakka on ihastuttava - kirpeään raparperiin sopii niin hyvin pehmeä tuorejuusto. Tähän piirakkaan voi käyttää myös muita marjoja, kuten esimerkiksi viinimarjoja, jotka kypsyvät pikapuoliin.
 
 
 
 
 
 
Tuorejuusto-raparperipiirakka
  • riittävyys: 12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa kelmulla suojattuna
  • vuoka: noin 20 x 30 cm suorakulmainen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
  • vinkki: korvaa ruisjauhot vehnäjauhoilla, grahamjauhoilla tai hiutaleilla
  • toinen vinkki: kaksin- tai kolminkertaista taikina pellille tehdessäsi, riippuen pellin koosta
 
pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
0,75 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
4 dl raparperia pilkottuna
 
 
Tee ensin pohja. Sekoita voihin sokeri voimakkaasti lastalla. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Taputtele taikina vuoan pohjalle, käytä apuna veistä.
 
Valmista täyte. Sekoita kaikki ainekset (paitsi raparperi) keskenään ja leivitä seos pohjan päälle. Tasoita pinta. Ripottele raparperit tuorejuustotäytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa, uunin alimmalla tasolla noin 25-30 minuuttia. Tarjoa haaleana tai jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)