torstai 31. heinäkuuta 2014

Pienet tapaslihapullat

10 päivää - 10 tapasta
OSA 3
 
 
edelliset:
 
 
 
Tapaslihapullat ovat rapsakan pieniä, hieman tulisia lihapullia. Voit valmistaa lihapullat jo edellisenä päivänä. Lihapullat ovat gluteenittomia!
 
 
 
 
 
Tapaslihapullat
  • riittävyys: noin 100 pientä lihapullaa, eli noin 25 hengelle (4 per syöjä)
  • valmistusaika: aktiivinen noin 40 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: ainakin pari päivää jääkaapissa
 
800-1000 g jauhelihaa (2 pussia)
4 valkosipulin kynttä
2 sipulia
2 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
0,5 dl juustoraastetta
noin 3 rkl tomaattipyrettä (ei välttämätön)
0,5 tl sokeria
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
0,5 tl valkopippurirouhetta
2 rkl paprikajauhetta
 
 
Kuori ja silppua sipulit, sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota puolet taikinasta sivuun, laita loppu jääkaappiin. Pyörittele taikinasta pieniä lihapullia pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa noin 20 min. Pyörittele ensimmäisten paistuessa toiset lihapullat valmiiksi. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)