keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Peruna-graavilohikukat

10 päivää - 10 tapasta
OSA 2
 
 
edelliset:
 
 
 
 
Tässä tapaksessa yhdistyvät voimakas, suolainen graavilohi sekä peruna. Tavalliselta kuulostaa, myönnän. Silti maku on jotain todella ihanaa. Voit ostaa graavilohta valmiina kaupasta, jos et tahdo graavata sitä itse.
 
 
 
 
 
Peruna-graavilohikukat
  • riittävyys: 50 tapasta eli noin 25 hengelle
  • valmistusaika: graavaus - aktiivinen 10 min + passiivinen ~1 vrk, tapakset - aktiivinen 30 min
  • säilyvyys: pari päivää jääkaapissa
  • huom: pakasta lohi ennen graavaamista vuorokaudeksi
 
graavilohi:
1,25 kg lohta fileenä (nahallinen)
2 rkl merisuolaa
1 tl sokeria
1 tl valkopippurirouhetta
 
lisäksi tapaksiin:
noin 15 keitettyä, kuorittua perunaa
tilliä
 
 
Graavaa lohi. Ripottele lohen pinnalle suola, sokeri ja valkopippuri. Kääri lohi leivinpaperiin ja laita pussiin. Säilytä lohi jääkaapissa ja käännä sitä välillä. Graavilohi on valmista vuorokauden päästä. Jos et käytä tai leikkaa sitä vielä silloin, pyyhi ylimääräiset suolat talouspaperilla pois. Viimeistään kahden vuorokauden päästä leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi.
 
Siivuta perunat kolmeen tai neljään osaan. Rullaa päälle graavilohisiivu ja koristele tillillä. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)