maanantai 14. heinäkuuta 2014

Nopea, kanelinen raparperipiirakka

Tämä raparperipiirakka valmistuu kädenkäänteessä ilman vatkainta, vaikkapa yllätysvieraiden saapuessa. Kanelimuruseos viimeistelee muuten melko tavallisen piirakan. Tätä herkkua teen aina kun tahdon nopeasti jotain hyvää. Nyt pitää nauttia raparperista, kun sitä vielä on!

 

 
 
 
 
Raparperipiirakka kanelimurulla
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ainakin kolme päivää jääkaapissa, tiiviissä rasiassa
  • vuoka: Ø 27 cm piirakkavuoka tai noin 20x30 cm suorakulmainen vuoka voideltuna
 
pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
50 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
päälle:
4 dl raparperia pilkottuna
 
muruseos:
25 g pehmeää voita tai margariinia
0,5 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl kanelia
 
 
Tee pohja. Sulata voi. Sekoita munat ja sokeri hyvin sekaisin lastalla. Lisää voisula ja maito, sekoita kunnolla. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja tasoittele pinta. Ripottele päälle raparperi.
 
Valmista muruseos. Sekoita muruseoksen ainekset nyppimällä tasaiseksi massaksi. Ripottele seos piirakalle.

Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pohjataikina on saanut väriä. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä, täydellistä kermavaahdon kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)