maanantai 21. heinäkuuta 2014

Mehevät raparperimuffinit kanelicrumblella

Yhteen muffiniin voi mahtua paljon makuja ja erilaisia, yllättäviä juttuja. Nämä raparperimuffinit omaavat hieman liian vaatimattoman nimen - muffinit - makuunsa nähden. Itse muffinitaikina on uskomattoman pehmeä ja mehevä, ei lainkaan kuiva. Taikinan seassa on ihania pieniä raparperikuutioita, jotka maistuvat mukavan kirpeälle. Kaiken tämän kruunaa vielä päällä oleva kanelicrumble, eli kanelilla maustettu muruseos. Se on makeaa ja rapeaa, täydellinen vastapaino pehmeälle muffinille ja kirpeälle raparperille. Siis ihan oikeasti, muffinit ovat aivan käsittämättömän hyviä! Taikina vain sekoitetaan, mikä takaa yöllisenkin makeanhimon tyydyttämisen. Kokeilkaa ihmeessä näitä täydellisiä muffineita, kun raparperia vielä saa!
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Raparperimuffinit kanelicrumblella
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää tiiviissä rasiassa jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa - käytä mielellään vuokien alla muffinipeltiä
  • vinkki: voit korvata ruisjauhot graham- tai vehnäjauhoilla
 
 
muffinitaikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,75 dl öljyä
0,75 dl maustamatonta jogurttia
3 dl raparperia pilkottuna
 
kanelicrumble:
25 g voita tai margariinia
0,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, öljy ja jogurtti ja kääntele tasaiseksi. Lisää viimeisenä raparperi. Jaa taikina 12 vuokaan. Sekoita crumblen ainekset tasaiseksi ja ripottele se muffineiden päälle. Paista muffineita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)