torstai 17. heinäkuuta 2014

Mehevä raparperikakku

Eräs lukija kommentoi viime viikolla reseptiäni pyytäen todella mehevää kuivakakkua. Ei käsissä murenevaa, vaan ennemminkin kosteaa. Lähdin oitis kehittelemään reseptiä, ja eilen kokeilin kakkua. Täytyy myöntää, että olen hyvin tyytyväinen kakkuun. Jogurtti taikinassa tekee kakusta mehevän, ja raparperiraita antaa kakkuun kosteutta.
 
Päädyin taas raparperiin, koska nyt sitä saa niin helpolla. Voit silti korvata raparperin esimerkiksi omenakuutioilla.
 

 
 
 
 
Mehevä raparperikakku
  • riittävyys: noin 20 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen noin 1 h
  • säilyvyys: ainakin 4-5 päivää jääkaapissa
  • vuoka: rengasvuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
  • vinkki: pakasta kakku siivutettuna
 
150 g voita tai margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
 
raparperiraita:
noin 4 dl pieniä raparperikuutioita
1,5 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita tai margariinia
2 tl kanelia
 
koristeluun:
50 g valkosuklaata
 
 
Tee kakku. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää niiden joukkoon muut aineet. Tee sitten raparperiraita. Nypi sokeri, jauhot, voi ja kaneli tasaiseksi seokseksi. Lisää pieneksi pilkottu raparperi joukkoon. Kaada vuokaan puolet taikinasta, ja ripottele sen päälle raparperimuruseos. Kaada sitten loppu taikina raidan päälle. Paista kakkua 175 asteessa noin 55-60 minuuttia. Valmis kakku on kimmoisa ja irtoaa vuoan reunoilta. Anna kakun jäähtyä 5 min ja kumoa se sitten.
 
Koristele. Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoitellen. Lusikoi suklaasula pursotinpussiin tai pakastuspussiin (leikkaa pieni kulma pois) ja pursota kakkuun raitoja. Anna kakun jäähtyä jääkaapissa hetki ennen tarjoilua, jotta koristelu kovettuu.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)