lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mehevä mansikka-suklaakakku

Aikomuksenani oli tehdä taas tuota ihanaa herkkua, sacherkakkua. Jotenkin ajatus kuitenkin muuttui matkalla, ja kakkupohjan jäähdyttyä täytteeksi ei päässytkään aprikoosihillo. Kaunis aurinkoinen ilta vaikutti varmasti täytevalintaani: kesäistä mansikkaa ja raikasta rahka-kermavaahtoa.
 
Kakku on vallan ihanan makuista kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta. Pohja on mehevä ja todella suklainen, ja mansikka sopii siihen kuin nenä päähän.
 
Nauttikaahan kesästä, mansikoista ja kakuista - ja kesäisistä mansikkakakuista!


 
 
 

 
 





Mansikka-suklaakakku

  • riittävyys: 12-15 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 1 h ja passiivinen väh. 3 h
  • säilyvyys: ainakin 4-5 päivää jääkaapissa kuvulla suojattuna
  • vuoka: 22-24 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä kakkuvuoka - voitele ja korppujauhota
 
 
pohja:
150 g voita tai margariinia
150 g tummaa suklaata
5 valkuaista
30 g = 0,5 dl tomusokeria
5 keltuaista
90 g = 1,5 dl tomusokeria
90 g = 1,5 dl vehnäjauhoja
70 g = 1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
täyte ja päällinen:
1 litra mansikoita (Jos käytät pakastettuja, älä kostuta kakkua. Tuoreita mansikoita käyttäessäsi kakku kannattaa kostuttaa hieman.)
2,5 dl flora vispiä
250 g maitorahkaa
2 rkl sokeria
 
koristeluun:
mariannerouhetta
mansikoita

 
 
Leivo pohja. Sulata voi ja rouhittu suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Jätä odottamaan. Sekoita jauho, perunajauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää tomusokeri (0,5 dl). Jatka vatkaamista, kunnes vaahto pysyy kallistetun kulhon pohjalla.
 
Vaahdota keltuaiset ja tomusokeri (1,5 dl) vaahdoksi. Kun vatkaat tässä järjestyksessä, vatkaimia ei tarvitse pestä välissä.
 
Sekoita keltuaisvaahtoon suklaaseos sekä kuivat aineet siivilöiden. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto varovasti joukkoon. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
 
Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteessa, uunin alatasolla noin 45-55 minuuttia. Valmis pohja irtoaa vuoan reunoista ja on kimmoisa. Kypsän kakun sisään työnnettyyn tikkuun ei jää taikinaa. Anna jäähtyä viitisen minuuttia ja kumoa. Jätä vuoka päälle ja anna kakun jäähtyä noin tunti.


Täytä kakku. Survo mansikat. Vaahdota kerma ja vatkaa sen joukkoon rahka ja sokeri. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Nosta pohja tarjoiluastialle ja levitä sille puolet mansikkasurvoksesta sekä noin yksi neljäsosa kermavaahdosta. Nosta toinen pohja päälle, levitä sille loppu survos sekä vaahdosta noin yksi kolmasosa. Nosta viimeinen pohja päälle ja kuorruta kakku lopulla kerma-rahkaseoksella. Itse käytin koristeluun sahateräistä kakkuraappaa. Koristele kakku mariannerouheella sekä mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)