tiistai 29. heinäkuuta 2014

Gazpacho eli kylmä espanjalainen alkuruokakeitto

10 päivää - 10 tapasta
OSA 1
 
 
edelliset:
 
 
 
Gazpacho on melko tujua keittoa, joka kuuluu espanjalaiseen tapaspöytään. Keittoa ei tarvitse varata ylimääräistä, yksi keittomuki per syöjä riittää. Keiton voi hyvin tarjoilla kahvikupeista, mutta myös yhden desin kertakäyttömukit ovat mainioita.

 

 
 
 
Gazpacho
  • riittävyys: 30 pientä keittoannosta - noin 0,75 dl per annos
  • valmistusaika: aktiivinen noin 30 min
  • säilyvyys: päivän jääkaapissa - Tee keitto muutamaa tuntia etukäteen ja jaa annoksiin, säilytä jääkaapissa. Anna lämmetä hetki (~ 10 min) huoneenlämmössä ennen tarjoilua, koska oliiviöljy jähmettyy jääkaapissa.
 
2 sipulia
6 valkosipulin kynttä
6 tomaattia
2 punaista paprikaa
1 kurkku
1 tlk tomaattimurskaa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl omena- tai valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
noin 3 dl vettä
 
 
Kuori sipulit. Pilko kasvikset ja soseuta ne tehosekoittimessa vähän kerrallaan. Soseuta myös tomaattimurska tasaiseksi. Kaada kasvissose isoon astiaan ja lisää joukkoon öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää lopuksi vettä hieman kerrallaan, kunnes keitto on sopivan paksua. Keitto juodaan, joten se saa olla melko juoksevaa. Jaa keitto kuppeihin tai mukeihin ja säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)