perjantai 13. kesäkuuta 2014

Tomaattikastike pizzalle tuoreista tomaateista

Tomaattimurskaa ei löytynyt, kun pizzanhimo yllätti. Muut ainekset kyllä löytyivät kaapista. Onneksi jääkaapissa lymyili muutama hyvin kypsä tomaatti. Ne päätyivät kastikkeeseen, josta tulikin yllättävän ihanaa. Tätä kokeiltuani en pysty varmaankaan enää palaamaan tomaattimurskaan tai siitä tehtyyn kastikkeeseen... Tee pohja esimerkiksi tällä reseptillä ja varioi täytteet mielesi mukaan.
 
 
 
 
 
 
 
Tomaattikastike pizzalle
  • riittävyys: kahdelle pellin kokoiselle pizzalle
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min
  • säilyvyys: pari päivää jääkaapissa, kuukauden pakastimessa
  • vinkki: käytä mahdollisimman kypsiä tomaatteja
 
 
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
4-5 tomaattia
ripaus = 1 maustemitallinen suolaa
0,5 tl sokeria
 
 
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa muutama minuutti. Pese tomaatit ja lohko ne pieniksi siivuiksi. Lisää tomaattisiivut sipulien joukkoon. Kuumenna reilusti koko ajan sekoitellen. Tomaatit pehmenevät ja murskaantuvat. Noin viiden minuutin päästä kastike on valmista. Tomaattien ei tarvitse täysin hajota, mutta jos palat ärsyttävät, soseuta seos sauvasekoittimella. Mausta kastike suolalla ja sokerilla. Anna jäähtyä hetki ja levitä pizzapohjien päälle tai laita jääkaappiin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)