sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Terveelliset mustikkamuffinit

Tässä resepti parin päivän takaa. Tahdoin leipoa jotain nopeaa ja kevyttä, joten tein mustikkaisia muffineita. Taikinaa keventää vähäinen sokerimäärä, öljy ja hiutaleet. Myös mustikka on todellinen terveyspommi! Muffinit valmistuvat ilman vatkainta, puolessa tunnissa.
 
 
 
 
 
 
 
Terveelliset mustikkamuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • säilyvyys: noin 3 päivää jääkaapissa
  • valmistusaika: aktiivinen 10 min + passiivinen 15 min
  • vuoat: 12 paperista tai silikonista muffinivuokaa
 
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl öljyä
2 dl vehnäjauhoja
1 dl hiutaleita
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 dl (160 g) mustikoita
 
Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa puulastalla. Lisää sokeri ja öljy. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää kananmunaseokseen. Sekoita lopuksi varovasti (jäiset) mustikat joukkoon. Jaa taikina muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Pakastetuista mustikoista tehdyt muffinit paistuvat hieman kauemmin.

6 kommenttia:

  1. Hyvä, että tuo on mainittu erikseen, että pakastettuja mustikoita täytyy paistaa pidempään! Kun ekan kerran tein näitä jonkun muun reseptin mukaan, en tajunnut, miksi muffinit jäivät raaoiksi.

    VastaaPoista
  2. Tosi hyviä ja helppo resepti!

    VastaaPoista
  3. Laitoin lumihiutaleita, koska reseptissä luki hiutaleita.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)