maanantai 9. kesäkuuta 2014

Terveellinen raparperi-mansikkajäätelö

Olen törmännyt monesti "jäätelö"reseptiin, jolla valmistuu hyvin terveellistä herkkua. Raaka-aineet ovat yksinkertaiset, ja valmistus on helppoa. Ainekset vain surautetaan tehosekoittimella.  Tein oman versioni tästä terveysherkusta käyttäen taas kesäsatoa - mansikkaa ja raparperia. Ei ole mitään parempaa kuin nauttia hyvällä omallatunnolla jäätelöä helteellä.
 
Tämän jäätelön maku on raikas. Banaaniksi kannattaa valita se hedelmäkorin tummunein yksilö. Banaani maistuu jäätelössä, kuten myös mansikka. Raparperi jää hieman sivuosaan, mutta tuo kuitenkin oman säväyksensä makumaailmaan. Raparperin kanssa pitäisi aina nauttia maitotuotteita, joten jätskiannoksen jälkeen kannattaa juoda lasillinen maitoa. Tai sitten voi hieman hypätä terveelliseltä linjalta ja nauttia jäätelön kera kermavaahtoa...
 
 
 
 
 
 
Raparperi-mansikkajäätelö
 
  • riittävyys: yhdelle
  • valmistusaika: aktiivinen 5 min + passiivinen 3 h
 
1 banaani
0,5 dl raparperia paloina
0,5 dl (pakaste)mansikoita
 
 
Paloittele banaani siivuiksi ja pakasta siivuja noin 3 h. Kuumenna raparperipaloja mikrossa noin 1 min täydellä teholla, kunnes ne pehmenevät. Laita raparperit jääkaappiin ja anna jäähtyä kokonaan.
 
Sekoita jäätyneet banaanisiivut, jäähtyneet raparperipalat ja mansikat tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Jos käytät pakastemansikoita, lisää ne jäisinä. Lusikoi jäätelöstä palloja lautaselle ja nauti.
 
 
ps. Huomenna julkaisen reseptin, jolla valmistuu loistava makea leivonnainen juhannuksen juhlaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)