tiistai 3. kesäkuuta 2014

Suklaahippukolmiot

Suklaahippukolmiot ovat melkoisen mahtavia leivonnaisia. Ne ovat brownien ja cookien välimuoto. Cookien maku, brownien paksuus. Suklaata löytyy, kuten myös cookieiden ja brownieiden tärkeä ominaisuus: tahmainen sisus. Kolmio on pinnalta rapea, mutta muuten sitkeän tahmainen - eli täydellinen. Ne ovat hauskan näköisiä kolmion muotoon leikattuina.
 
Suklaahippukolmiot olivat ihania lämpiminä ja mielettömän hyviä myös jääkaappikylminä. Sanat eivät riitä kuvaamaan näitä ihastuttavia herkkuja, joten kokeile - vain niin ymmärrät mistä puhun.
 
Ohjeen löysin kirjasta Suklaa - suuri herkkukirja, mutta muuntelin sitä melkoisesti.
 
 
 
 
 
Suklaahippukolmiot
  • riittävyys: 16 kolmiota
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen noin 30 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: pyöreä vuoka, halkaisijaltaan 30-35 cm, voideltuna
 
330 g = 5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
ripaus (1 maustemitallinen) suolaa
250 g voita tai margariinia
150 g = 1,5 dl sokeria
150 g = 2 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
100 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata
 
 
Sekoita jauhoihin sooda ja suola. Leikkaa suklaat hipuiksi.
 
Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vaahtoon kuivat aineet lastalla tai vatkaimen pienimmällä teholla. Lisää lopuksi suklaahiput, sekoita käännellen.

Levitä taikina vuokaan. Paista 190 asteisen uunin alatasolla 15-25 minuuttia. (Paistoaika riippuu vuokasi koosta sekä uunisi tehokkuudesta. Itse paistoin 30 cm vuoassa 25 minuuttia.) Valmis cookielevy on kullanruskea. Reunat saavat olla miltei kypsiä, mutta keskus on vielä pehmeä. Leivonnainen kypsyy vielä jäähtyessäänkin, älä siis paista liikaa!
 
Anna cookielevyn jäähtyä kymmenisen minuuttia ja leikkaa se sitten kolmioiksi. Tarjoile lämpimänä tai jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)