maanantai 23. kesäkuuta 2014

Rapsakka raparperipaistos

Yksinkertainen on usein hyvää, se on todistettu jo monta kertaa. Sama pätee tähänkin herkkuun. Tähän aikaan vuodesta, raparperin kasvaessa villisti, on aika tehdä raparperipaistosta. Kauramuruseos päällä on rapea ja makea, mutta samalla lusikallisella raparperin kirpeys ja raikkaus tulee esiin. Voiko tästä herkusta edes enempää kertoa? Yksinkertaistettu kuvaus on sana täydellinen.
 
 
 
 
 
Raparperipaistos
  • riittävyys: neljä reilua annosta
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30-45 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vinkki: lämmitä eilinen, jääkaappikylmä paistos mikrossa - niin se maistuu miltei uunista tulleelta
 
1 litra raparperia paloina
1 tl kanelia
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
noin 3 dl kaurahiutaleita
 
Voitele pyöreä vuoka. Sekoita raparperit ja kaneli vuoassa. Sulata voi ja sekoita siihen sokeri. Lisää hiutaleita kunnes seos on sopivan paksua. Kaada kauraseos raparperien päälle, tasoittele. Paista 200 asteessa vähintään 30 min, mielellään kauemmin. Paistos on valmis, kun raparperit ovat pehmenneet ja päällinen on saanut hieman väriä. Tarjoa vaniljajätskin kera.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)