maanantai 16. kesäkuuta 2014

Pestopastasalaatti

Omissa rippijuhlissani oli tarjolla tätä salaattia, ja hyvää se olikin. Pestopastasalaatti on ihanaa vaihtelua pastasalaatteihin. Salaatti sopii erinomaisesti kesän juhliin! Itse olen sitä mieltä, että pastasalaattireseptejä ei voi olla koskaan liikaa... Reseptin ainesmäärät on mitoitettu niin, että pastasalaatti on pääroolissa. Salaatti maistuu sellaisenaan, patongin kera tai lihan seurana
 
Haluaisitteko lukea juhlan järjestämisestä, lähinnä ruokapuolesta, blogistani? Voisin kehitellä postauksen siitä, kuinka paljon ruokaa varataan ja millainen tarjottava sopii mihinkin. Sen verran on jo kuitenkin kokemusta juhlaruokien teosta.
 
 
 
 
 
Pestopastasalaatti
  • riittävyys: neljälle
  • valmistusaika: aktiivinen 45 min
  • säilyvyys: 3-4 päivää jääkaapissa
 
 
300 g pastaa
1 rkl oliiviöljyä
0,5 dl pestoa
2 tomaattia
1 punasipuli
1 pkt mozzarellaa
tuoretta basilikaa
 
 
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele kylmällä vedellä. Sekoita jäähtyneen pastan joukkoon öljy sekä pesto. Laita jääkaappiin. Leikkaa tomaatti pieneksi, silppua sipuli. Siivuta mozzarella. Silppua myös basilikan lehtiä. Sekoita pastan joukkoon tomaatti, sipuli, mozzarella ja haluamasi määrä basilikaa. Tarjoile heti tai säilytä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)