keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Perunasalaatti uusista perunoista

Nautiskelimme tänään päivällisellä lohta uusien perunoiden kera. Muutama keitetty peruna jäi yli, ja päätin hyödyntää ne johonkin. Perunasalaatti tuli ensimmäisenä mieleeni, joten tein sitä. Taas kesä on suurena osana tätä reseptiä - uudet perunat ja tuore ruohosipuli kertovat siitä. Käytin salaattiin karamellisoitua sipulia, joka on mielestäni aivan ihanaa. Salaatti katosi nopeasti, niin hyvää se oli!
 
 
 
 
 
Perunasalaatti uusista perunoista
  • riittävyys: neljälle
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
 
8 keitettyä uutta perunaa
1 omena
1 sipuli
1 rkl öljyä
1 tl sokeria
1 rkl kapriksia
0,5 dl tuoretta silputtua ruohosipulia
ripaus suolaa
1 rkl öljyä
 
 
Leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Laita ne kattilaan sokerin ja öljyn kanssa. Kuumenna pari minuuttia, kunnes sipulit pehmenevät, saavat väriä ja karamellisoituvat. Siivuta perunat. Pese omena, lohko se. Sekoita keskenään kaikki ainekset, mausteet ja öljy myös. Tarjoile heti taikka vasta huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)