lauantai 7. kesäkuuta 2014

Perinteinen lasagne

Tein tänään lasagnea lounaaksi perheelleni. Ei kannata sortua valmiskastikkeisiin, kun itse tekeminenkin on niin helppoa. Ajattelin julkaista reseptin täällä, vaikka se onkin kovin tavallinen. Lasagnen teko on ihanan helppoa!
 
 
 
 
 
Lasagne
  • riittävyys: neljä reilua annosta
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 30-60 min (paistotavasta riippuen)
  • säilyvyys: ainakin pari päivää jääkaapissa, pakastimessa vähintään kuukauden
  • vuoka: lasinen (tai muu) suorakulmion mallinen vuoka, joka on noin 25x35 cm, voideltuna
  • vinkki: korvaa oregano 2 ruokalusikallisella tuoretta mäkimeiramia
 
9 lasagnelevyä
 
jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli tai 2 pienempää
1 rkl öljyä
3 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
2 tl oreganoa
1 maustemitallinen mustapippuria
1 maustemitallinen valkopippuria
 
juustokastike:
30 g voita tai margariinia
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
 
päälle:
1 dl juustoraastetta
 
 
Valmista jauhelihakastike. Silppua sipulit. Ruskista jauheliha ja sipulit kuumalla pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet.

Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa, lisää jauhot. Lisää maito koko ajan sekoitellen ja kuumenna kiehuvaksi. Ota pois levyltä ja lisää juustoraaste.
 
Laita vuoan pohjalle puolet jauhelihakastikkeesta. Lisää jauhelihakastikkeen päälle yksi neljäsosa juustokastikkeesta. Levitä 4-5 levyä kastikkeiden päälle. Lasagnelevyjen päälle laitetaan loppu jauheliha sekä lopusta juustokastikkeesta yksi kolmasosa. Sitten taas lasagnelevyjä, viimeisenä päälle loppu juustokastike sekä juustoraaste.
 
Jos olet kiireinen, paista lasagne 225 asteessa noin 30 minuuttia. Jos sinulla on aikaa, paista lasagnea 175 asteessa noin 1 h. Tarjoile esimerkiksi porkkana-omenaraasteen kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)