torstai 19. kesäkuuta 2014

Pehmeä raparperipiirakka

Raparperi on mielestäni juhannuksen raaka-aine. Kun raparperiin yhdistetään kanelia ja siirappia, tuloksena on ihana hilloke. Pehmeän piirakan seuraksi sopii täydellisesti kermavaahtonokare - tai vielä parempi, vaniljajäätelö. Itse aion tehdä tätä huomenna, kun vietämme mökillä juhannusta mökillä koko suvun voimin...
 
 
 
 
 
Pehmeä, kanelinen raparperipiirakka
  • riittävyys: noin 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 35 min + passiivinen 25 min
  • säilyvyys: ainakin pari päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuoka - pingota reunojen ja pohjan väliin leivinpaperi ja voitele reunat
  • vinkki: kaksinkertaista taikina ja tee pellille, jäähtymisen jälkeen leikkaa leivoksiksi
 
pohja:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl öljyä
0,75 dl maitoa
 
raparperihilloke:
200-300 g = 3-4 dl raparperia pilkottuna
1 tl öljyä
0,5 dl siirappia
1 maustemitallinen = ripaus inkivääriä
1 tl kanelia
 
 
Tee pohja ensin. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele vaahtoon varovasti kuivat aineet, öljy ja maito. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
 
Valmista täyte. Kuullota raparperin paloja öljyssä pannulla muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät. Lisää siirappi ja mausteet, kiehauta. Lusikoi täyte pohjan päälle.
 
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.

2 kommenttia:

  1. Tätä reseptiä pitää kokeilla joku päivä, todella hyvän näköistä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)