torstai 26. kesäkuuta 2014

Nopea, vähäsokerinen raparperihilloke

Miellän hillokkeiden ja hillojen teon hitaaksi hommaksi. Totuus on kuitenkin se, että hilloke voi valmistua vartissa. Tähän aikaan on luettu jopa raparperien pilkkominen. Kun hillokkeen tekee mikrossa, se ei ole ollenkaan aikaa vievää. Toinen hankaluus näissä hillokkeissa ja hilloissa on se, että varsinkin raparperihillokkeisiin tarvitaan lähes poikkeuksetta hillosokeria. Ja kuinka paljon sitä sokeria laitetaankaan...
 
"Ongelmien" vuoksi olen kehitellyt nopean, mikrossa valmistuvan, vähäsokerisen raparperihillokkeen. Suosittelen hilloketta britakakkuun, kermakakkuun, kääretorttuun, massalla päällystettyyn kakkuun ja lettujen lisukkeeksi. Oikeastaan voisin jatkaa listaa loputtomiin - hilloke käy melkein mihin tahansa.
 
 
 
 
 
 
 
Raparperihilloke
 • riittävyys: noin 5 dl valmista hilloketta
 • valmistusaika: aktiivinen 15 min
 • säilyvyys: ainakin kolmisen päivää jääkaapissa, puhtaassa astiassa
 
 
noin 400 g raparperia
1 rkl sokeria
 
 
Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi paloiksi. Laita raparperit kuumennuksen kestävään kulhoon ja sekoita sokeri joukkoon. Kuumenna mikrossa täysteholla pari minuuttia. Sekoita kunnolla. Jos raparperit ovat jo suurimmaksi osaksi pehmenneet, hilloke on valmista. Jos ne eivät ole vielä pehmeitä, jatka kuumentamista minuutin pätkissä ja sekoita aina välissä. Survo valmis hilloke sauvasekoittimella. Anna jäähtyä hetki ennen purkittamista.
 

2 kommenttia:

 1. Raparperihilloa en ole koskaan itse tehnyt, täytyisi kokeilla. Kai se onnistuisi, tarpeeksi vaan sokeria niin ei jää liian kirpeäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän juuri kirpeistä ja raikkaista hilloista! :) Oikeita hilloja en ole koskaan tehnyt, mutta hillokkeita on kokeiltu jos jonkinmoisia.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)