tiistai 10. kesäkuuta 2014

Minttuinen juhannuskoivu

Juhannuksen jälkiruoka saa maistua kesältä. Juhannuskoivu sopii loistavasti juhannuksen ruokapöytään! 
 
Tein jouluhalon pohjalta juhannuskoivun. Sen maku on raikas. Pohja on suklainen, täyte mansikkaa ja minttua, kuorrutteena piparminttukreemi. Valmistus on melko yksinkertaista ja tuloksena on kaunis kääretorttu. Täytettä tehdessään kannattaa maistella itselle mieluinen minttuisuus, samoin kuorrutteessa.



 
 
 
Juhannuskoivu
  • riittävyys: noin 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 50 min + passiivinen 10 min
  • säilyvyys: jääkaapissa noin kolme päivää
  • vuoka: leivinpaperilla vuorattu uunipelti
 
 
pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
200 g = 2-3 dl (pakaste)mansikoita
2-3 rkl tuoretta minttua silputtuna
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
 
kuorrute:
250 g = 4 dl tomusokeria
40 g voita tai margariinia
0,5 tl piparminttuaromia
2-4 rkl maitoa
 
koristelu:
4 palaa tummaa suklaata
 
 
Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi varovasti, mutta laita se takaisen pohjan päälle. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
 
Täytä kääretorttu. (Sulata mansikat, jos käytät pakastettuja.) Survo mansikat ja minttusilppu. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Levitä kääretorttupohjalle ensin mansikkasurvos ja sitten kermavaahto. Rullaa kääretorttu ja laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet kuorrutteen.
 
Loihdi kääretorttu koivuksi. Sekoita tomusokeriin voi ja aromi lusikalla, kunnes seos on murumaista. Lisää maitoa pikkuhiljaa ja sekoita rivakasti aina välillä. Valmis kreemi on paksua mutta helposti levitettävää. Leikkaa kääretortusta kuvan mukaiset palat ja kokoa koivun muotoon tarjoiluastialle.
 
 
Kuorruta kääretorttu kreemillä sivellen, laita kreemiä myös päihin.. Sulata suklaa ja dippaa pullasuti suklaaseen. Tee sudilla koivun raidat. Laita päihin loppu suklaasula ja sekoita raitaiseksi, jolloin syntyy vaikutelma vuosirenkaista. Tarjoile esimerkiksi juhannuksen jälkiruokana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)