torstai 12. kesäkuuta 2014

Mehevät suklaahippumuffinit

Nämä nopeasti valmistuvat muffinit ovat uskomattoman meheviä ja ihania. Muffinit maistuvat taivaallisilta lämpiminä, mutta turhan hyviä ovat kylminäkin seuraavana päivänä. Muffinitaikinaa ei vatkata ollenkaan, minkä vuoksi näitä voi leipoa myöhään yölläkin - esimerkiksi makean nälän iskiessä.
 
 
 
 
 
 
Suklaahippumuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 15 min + passiivinen 15 min
  • säilyvyys: jääkaapissa kolmisen päivää
  • vuoat: 12 paperista tai silikonista muffinvuokaa (käytä mielellään muffinipeltiä apuna)
 
75 g voita tai margariinia
50 g tummaa suklaata
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 dl maitoa
 
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi. Pilko suklaa hipuiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivien aineiden joukkoon voisula, maito ja munat, sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä suklaahiput taikinan joukkoon. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista muffineita uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia, kunnes tikkuun ei tartu enää taikinaa ja muffinit ovat koskettaessa kimmoisia. Anna jäähtyä hetki ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)