keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Marenkikakku valkosuklaavaahdolla

Yksinkertainen on usein hyvää, kuten tässäkin kakussa. Marenkikakun täytteeksi kannattaa valita kirpeitä marjoja, kuten viinimarjoja, vadelmia, puolukoita tai karviaisia. Itse käytin tällä kertaa punaisia viinimarjoja, sillä niitä löytyi pakastimen perukoilta. Myös mansikka tai mustikka voisi sopia. Ainut mutta on niiden makeus. Makean marengin, makean valkosuklaavaahdon ja makean marjan yhdistelmä saattaa olla jo liian makea - muttei välttämättä todellisille makean ystäville...
 
 
 
 
 
Marenkikakku valkosuklaavaahdolla
  • riittävyys: noin 8 palaa
  • valmistusaika: aktiviinen 30 min + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: parhaimmillaan juuri täytettynä, mutta jääkaapissa päivän (pelkät marengit säilyvät huoneenlämmössä viikkoja)
 
marenkipohja ja marengit:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
täyte:
2 dl vispikermaa
4 dl marjoja
 
 
Tee marengit. Vaahdota valkuaisia puhtaassa, kuivassa kulhossa. Lisää vähitellen sokeria. Vatkaa koko ajan kunnolla. Lisää loppu sokeri pikkuhiljaa ja lopuksi myös vaniljasokeri. Vaahdota kovaksi vaahdoksi. Valmis vaahto ei valu eikä tipu kallistetusta kulhosta. Piirrä leivinpaperiin kakkuvuoan avulla noin 24 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä tai suorakulmio.  Pursota tai lusikoi ympyrä täyteen vaahtoa. Pursota tai ota lusikalla lopusta vaahdosta marenkeja. Paista 125 asteessa noin 2 h, kunnes marengit ovat aivan kuivia.
 
Täytä marenkikakku. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua: Vaahdota kerma. Survo marjat halutessasi. Levitä kermavaahto marenkipohjalle ja lusikoi päälle marjasurvos tai kokonaiset marjat. Asettele pienet marengit kakun päälle ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)