tiistai 17. kesäkuuta 2014

Kreemillä täytetyt pikkuleivät

Itse leivotut pikkuleivät kreemitäytteellä ja hillonokareella ovat mahdottoman ihania. Vaatimaton ulkonäkö, mutta mieletön maku.
 
Tein pikkuleivät pikkuleipäpursottimella - joka on muuten varsin kätevä laite. Pikkuleivät säilyvät monta päivää. Kreemin ansiosta ne vain paranevat vanhetessaan. Ainut ongelma vain on kuinka malttaa antaa niiden vanheta. Resepti on helppo. Kreemi ei ole ollenkaan monimutkainen valmistaa, ja se tapahtuu jopa ilman vatkainta. Reseptin lopusta löydät monta tuunaustapaa reseptin vaniljaiselle vaihtoehdolle.
 
 
 
 
 
 
Kreemillä täytetyt vadelmapikkuleivät
  • riittävyys: noin 30 täytettyä
  • valmistusaika: aktiivinen 60 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: ilman täytettä huoneenlämmössä pari viikkoa, täytetyt jääkaapissa ainakin 5 päivää
 
pikkuleivät:
125 g voita tai margariinia
125 g = 1,25 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
250 g = 4 dl vehnäjauhoja
 
kreemi:
60 g = 1 dl tomusokeria
15 g voita tai margariinia
maitoa
pari tippaa vanilja-aromia
 
lisäksi täytteeseen:
vadelmamarmeladia
 
 
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vatkaimen pienimmällä teholla vaahtoon.
 
Vuoraa kaksi peltiä leivinpapereilla. Laita taikinaa pikkuleipäpursottimeen ja pursota pikkuleivät leivinpaperien päälle. Paista pikkuleipiä pelti kerrallaan, uunin keskitasolla 200 asteessa noin 8 minuuttia. Valmiit pikkuleivät ovat vaaleita ja vielä aavistuksen pehmeitä painettaessa. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen täyttämistä.
 
Sekoita tomusokeri ja voi lusikalla sekaisin, lisää aromi. Lisää maitoa tipoittain kunnes kreemi on paksua mutta juuri ja juuri levitettävää. Jaa kreemi puolille pikkuleivistä ja levitä se niille. Laita kreemin päälle nokare vadelmahilloa ja laita toinen pikkuleipä päälle. Paina varovasti. Säilytä jääkaapissa. Parhaimmillaan muutaman päivän jääkaapissa levättyään.
 
 
 
Esimerkkejä reseptin variaatioista:
 
Minttu-suklaapikkuleivät
>> Vähennä jauhomäärästä puoli desiä ja laita sen verran kaakaojauhetta. Korvaa täytteen aromi piparminttuaromilla (maista minttuisuus!) ja jätä marmeladi pois.
 
Sitruspikkuleivät
>> Käytä vanilja-aromin tilalla sitruuna-aromia tai -mehua ja korvaa vadelmamarmeladi appelsiinimarmeladilla.
 
Curdilla täytetyt pikkuleivät
>> Korvaa marmeladi kaupasta ostetulla lemon curdilla tai vaikkapa itse tehdyllä raparperitahnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)