sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kesäsalaatti uusista perunoista

Kesä on ihanaa aikaa, kun on saatavilla tuoreita raaka-aineita. Oma kasvimaani on täynnä yrttejä. Perunoita en nosta vielä hetkeen, kuten en porkkanoitakaan. Nuoret retiisit ovat nyt parhaimmillaan. Ainekset, joita omasta maasta ei vielä saanut, ostin kaupasta. Tämän salaatin juju piileekin juuri raaka-aineissa. Lähes kaikki on tuoretta, alkukesän satoa.
 
Nauttikaahan kesästä ja hyvästä ruoasta!
 
 
 
 
 
Kesäinen perunasalaatti
  • riittävyys: neljälle
  • valmistusaika: 30 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
 
400 g = noin 8 keitettyä uutta perunaa
1 varhaissipuli
8 pientä retiisiä
1 omena
1 rkl kapriksia
tuoretta tilliä
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
ripaus mustapippurirouhetta
 
 
Siivuta perunat. Pese sipuli ja leikkaa se varsineen renkaiksi. Pese myös retiisit ja omena. Siivuta retiisit ohuiksi, pilko omena pieneksi. Silppua tilli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoile esimerkiksi grillipihvin tai tuoreen leivän kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)