sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Aurajuustoinen tomaattipiirakka

Sunnuntaisin on ihana tehdä iltapalaksi piirakkaa. Tuoretta leipää ei ole saatavilla, mikä on mielestäni hyvä (teko)syy pyöräyttää suolainen piiras.
 
Pohjana toimii taas vanha suosikkini, jossa käytetään perunamuusia. Muusin vuoksi pohja on erityisen pehmeä ja mehevä - myös jääkaappikylmänä. Käytin pohjaan vehnäjauhojen lisäksi ruisjauhoja, koska itse pidän rukiin ja tomaatin yhdistelmästä. Tomaatin lisäksi täytteeseen pääsi aurajuusto, joka on perheessäni hyvin suosittu juusto. Päälle laitoin vielä runsaasti ruohosipulia. Jos sitä ei löydy, basilika tai oregano (tuoreena tai kuivattuna) kelpaa mainiosti. 
 
 
 

 
 
 
 
Aura-tomaattipiirakka
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 40 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa kelmulla peitettynä
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 27 cm oleva piirakkavuoka voideltuna
 
pohja:
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2-3 dl perunamuusia
0,25 dl öljyä
 
täyte:
0,5 dl aurajuustoa murusteltuna
3 dl juustoraastetta
3 tomaattia
ruohosipulia silputtuna
2 dl maitoa
2 kananmunaa
 
 
Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon perunamuusi ja öljy, sekoita tasaiseksi. Levitä taikina veitsen avulla vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 
Valmista täyte. Viipaloi tomaatit. Levitä pohjalle ensin aurajuustomurut ja juustoraaste, sitten tomaattiviipaleet. Ripottele lopuksi päälle ruohosipulisilppu. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos muiden täytteiden päälle.
 
Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile haaleana tai jääkaappikylmänä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)