lauantai 10. toukokuuta 2014

White chocolate chip cookie cups

Chocolate chip cookie cupsit nousivat heti perheeni suosioon. Päätin kokeilla tällä kertaa valkosuklaisia. Muuten tummissa cookieissa valkosuklaahiput näyttävät ihanilta. Cookie cupsit ovat ihanan suklaisia herkkuja, niin kuin jo aikaisemminkin olen näitä kehunut. Kiitos taas, Wicked sweet kitchen!
 
 
 
 


 
 
 
Chocolate chip cookie cups
  • riittävyys: 12 keksiä
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen vähintään 40 min
  • säilyvyys: pari päivää jääkaapissa tiiviissä rasiassa
  • vuoka: 12-koloinen muffinivuoka voideltuna tai muffinivuoilla vuorattuna. Voit käyttää joko paperisia tai silikonisia vuokia, ja ne kannattaa voidella kevyesti.
 
85 g voita tai margariinia
75 g = noin 1 dl fariinisokeria
25 g = noin 0,25 dl sokeria
puolikas kananmuna
100 g = noin 1,5 dl vehnäjauhoja
25 g = noin 0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl vaniljasokeria
ripaus (1 maustemitallinen) suolaa
100 g valkosuklaata
 
 
Pilko valkosuklaa karkeasti veitsellä. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, ruokasooda, vaniljasokeri sekä suola kulhossa. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit keskenään kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Lisää lopuksi kuivat ainekset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääntele suklaarouheet sekaan lastalla. Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
 
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot huolellisesti tai laita muffinivuoat koloihin ja voitele ne. Jaa taikina 12 osaan. Pyörittele osista palloja ja laita pallot koloihin tai vuokiin. Älä litistä palloja. Paista keksejä uunin keskitasolla 10-20 minuuttia. Paistoaika riippuu uunisi tehosta ja siitä, kuinka taikinaisiksi keksit tahdot. Keksit ovat valmiita, kun ne ovat reunoilta kypsiä mutta keskeltä vielä pehmeitä. Anna jäähtyä pellillä hetki. Jos käytit vuokia, irrota keksit niistä. Anna jäähtyä kokonaan. Keksit ovat parhaimmillaan jääkaappikylminä.

2 kommenttia:

  1. voiko ton fariiniisokeri korvata jollain esim. siirapilla ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallisella kidesokerilla voi korvata. Toisaalta fariinisokeri tuo näihin kosteutta, mutta ihania tulee varmasti tavallisellakin sokerilla.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)