tiistai 20. toukokuuta 2014

Sitruunainen suklaatäytekakku

Kesä tulikin yllättäen. Tosin tuon ukkoskuuron olisi voinut sivuuttaa... Myräkän yllättäessä tämän flunssaisen auringosta nauttijan oli aika leipoa. Piti vain odottaa hieman jyrinän laantumista, jotta sähköjen saanti oli taattua. Kakkulevyä olisi saattanut olla vaikea paistaa leivinuunissa.
 
Kun salamointi hieman taukosi, piti päättää, mitä oikein leipoisi. Vieläkin hieman flunssaisena oli helppo päätyä helppoon kakkuun. Helppoa, eikö?
 
Elämä on välillä yhtä hapanta kuin sitruuna. Jos kakkuun ei halua aivan samanlaista happamuutta, voi turvautua sitruunatuorejuustoon. Näin sitruuna ei yllätä liian happamasti. Sitruunainen ikuinen, mutta täydellinen pari suklaa pääsi mukaan. Sipaisu mansikkaa ei ollut pahitteeksi. Pientä makeaa piristystä viittä vaille täydelliseen kakkuun.
 
Ihmettelen vain, että missä tämän leipurin aivot olivat kakkua koristellessa. Olisihan sitä kauniimminkin voinut koristella. Pistetään asia flunssan piikkiin, jotta kunnia säilyy.
 
 
 
 
 
 
 
Sitruuna-suklaakakku
  • riittävyys: noin 10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: 3-4 päivää jääkaapissa
 
pohja: 4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl ruisjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrute:
2 dl vispikermaa
1 prk = 200 g sitruunatuorejuustoa
2 rkl sokeria
(1 tl sitruuna-aromia, halutessasi lisää sitruunaisuutta)
2 dl mansikoita (voi käyttää pakastettuja - sulata silloin)

koristeluun:
suklaata raastettuna
Vaahdota munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti käännellen puulastalla. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kakkulevyn päällä oleva leivinpaperi, mutta jätä se siihen - niin kääretorttu ei kuivahda.

Valmista täyte kääretortun jäähtyessä: Vaahdota kerma. Sekoita siihen vatkaten tuorejuusto, sokeri ja halutessasi sitruuna-aromi. Soseuta mansikat. Leikkaa kakkulevy kolmeen yhtä suureen osaan. Nosta yksi levyistä tarjoiluastialle kakun pohjaksi. Levitä yksi neljäsosa kermaseoksesta ja puolet mansikkasurvoksesta sille. Nosta toinen levy päälle ja levitä sille lopusta kermaseoksesta kolmasosa sekä loppu mansikkasurvos. Nosta viimeinen levy päälle.
 
Koristele kakku lopulla kermaseoksella ja suklaalla. Kakun kerrokset kannattaa jättää näkyviin, jolloin kakku pääsee oikeuksiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)