torstai 29. toukokuuta 2014

Mustikkainen mascarponekääretorttu

Ei ole tavallisiin tuorejuustoihin paluuta, kun on kokeillut mascarponea. Nyt sitä on pakko aina laittaa ostoslistalle, vaikkei varsinaista tarvetta olisikaan. Nimittäin se tarve tulee varmasti pian, ainakin mascarponen fanittajalle.
 
Kuten varmaan arvaattekin, mascarpone sopi kääretorttuun vähän liiankin hyvin. Mustikan vivahde teki terää, ja täyteläinen mascarponevaahto sai kaverikseen jotain raikasta. Kääretorttu oli mahdottoman ihanaa, vaikka itse sanonkin. Ulkonäköön olisi voinut vielä hieman enemmän panostaa, mutta omalla tavallaan tuollainen tavis-koristelukin on kaunis. Tai no, voiko edes koristelutavasta puhua.... Enemminkin levitystapa.


 


Mustikka-mascarponekääretorttu
  • riittävyys: 8-10 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa


kääretorttupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrute:
2 dl (pakaste)mustikoita
2,5 dl Flora vispiä
250 g mascarpone-juustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria


Leivo ensin pohja. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti lastalle nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi varovasti, mutta laita se takaisen pohjan päälle. Anna jäähtyä täytteen teon ajan.
 
Täytä kääretorttu. Survo mustikat. Vaahdota kerma vaahdoksi ja sekoita siihen mascarpone ja sokerit. Levitä kääretorttupohjalle ensin mustikkasurvos ja sitten puolet mascarpone-vaahdosta. Rullaa kääretorttu ja nosta se tarjoiluastialle sauma alaspäin. Levitä tai pursota loppu vaahto kääretortulle. Anna kääretortun asettua hetki jääkaapissa ennen tarjoamista.
 
 


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä! Mascarpone toimii kyllä hirmuhyvin jälkiruoissa, itsekin tein juuri viime viikonloppuna kirsikkatiramisua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kävin kurkkaamassa, nuo kirsikkatiramisut näyttävät suorastaan vastustamattomilta! Täytyy harkita niiden kokeilemista. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)