lauantai 31. toukokuuta 2014

Mieletön puolukkapiirakka

Aika tyhjentää pakastin marjoista, jos niitä vielä löytyy!
 
 
Nimesin piirakan 'mielettömäksi', sillä sitä se oikeasti on. Tavallisuudestaan huolimatta piirakka on vain liian hyvää. Pohja on mehevä ja pehmoinen. Rahkatäyte on ihana lisä piirakkaan, ja tuo hieman vastapainoa happamille puolukoille. Murupäällinen kruunaa kaiken. En valehtele, tämä on mieletön puolukkapiirakka. Kokeile vaikka.
 
 
Tähän piirakkaan uppoaa vain kolmisen desiä puolukoita, mutta pellillisen piirakkaa saat kaksin- tai kolminkertaistamalla taikinan. Blogini marjat-kategoriasta löydät monen monta reseptiä, joihin saat pakastimen varastot kulumaan.
 
 
 
 
 
 
 
Mieletön puolukkapiirakka
  • riittävyys: 10-12 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 35 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa, kelmulla suojattuna
  • vuoka: piirakkavuoka, halkaisijaltaan noin 27 cm, voideltuna
 
 
pohja:
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis-, graham- tai täysjyvävehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl sokeria
1 dl piimää tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
 
täyte:
250 g maitorahkaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
3 dl puolukoita
 
 
 
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Sulata voi tai margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula. Taikinan kuuluu olla tässä vaiheessa murumaista. Ota taikinasta yksi kolmasosa sivuun, se tulee murupäälliseksi. Lisää taikinan joukkoon piimä tai jogurtti ja muna, sekoita. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta.
 
Sekoita rahkaan sokerit ja muna. Levitä seos taikinan päälle. Levitä puolukat tasaisesti rahkaseoksen päälle ja ripottele viimeisenä murutaikina. Paista uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Pinta ei tummu juurikaan, joten kurkkaa piirakan pohjaa kypsyyttä miettiessäsi.
 
 
 
 


3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)