torstai 1. toukokuuta 2014

Mehevät mustikkamuffinit kanelicrumbella

Rakastan runsaasti marjaisia muffineita. Ihannemuffinini kuuluu olla pehmeä, hieman kostea ja mehevä. En kuitenkaan pidä tiiviistä, taikinaisesta muffinista, vaan enemmän kuohkeasta. Uskomatonta mutta totta: Löysin reseptin joka täytti lukuisat vaatimukseni. Yllätyin positiivisesti myös toisessa asiassa. Yleensä muffinit ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Söin näitä mustikkamuffineja niin tuoreina kuin päivän vanhoina, jääkaappikylminä. Täytyy myöntää, pidin enemmän kylmistä muffineista. Se mehevyys ja kuohkeus oli vielä enemmän kuin heti paiston jälkeen.
 
 

 
 
 
 
Mustikkamuffinit kanelicrumblella
  • riittävyys: 12 kpl
  • valmistusaika: 20 min + paisto 20 min
  • säilyvyys: 2-3 päivää jääkaapissa
  • vuoat: normaalikokoiset muffinivuoat tai voidellut silikoniset vuoat
 
 
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
0,75 dl öljyä
0,75 dl maustamatonta jogurttia
3 dl mustikoita
 
kanelicrumble:
25 g voita tai margariinia
0,25 dl vehnäjauhoja
0,5 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, öljy ja jogurtti ja kääntele tasaiseksi. Lisää viimeisenä mustikat. Jos käytät pakastettuja mustikoita, älä sulata niitä! Jaa taikina 12 vuokaan. Sekoita crumblen ainekset tasaiseksi ja ripottele se muffineiden päälle. Paista muffineita 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
 
 
 
Vinkki: Voit korvata monet ainekset jollain:
  • ruisjauhot - vehnä-, graham- tai täysjyvävehnäjauhot
  • öljy - voisula  tai rypsiöljyvalmiste
  • jogurtti - piimä tai maito
  • mustikat - puolukat, karviaiset, viinimarjat, mansikat, hedelmäpalat
  • fariinisokeri - tavallinen sokeri
  • crumblen voi myös jättää kokonaan tekemättä
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)