sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Mansikkaiset suklaaleivokset

Tämä on taas helppo ja nopea resepti, ilman vatkainta valmistuva. Pidän haasteista ja uusista resepteistä, mutta vihaan vatkaimen ääntä. Suklaaleivokset ovat myöskin maultaan ihania; mehevä suklaapohja, mansikkainen kuorrute ja suklainen koristelu sopivat niin ulkonäöllisesti kuin makunsa puolestakin hyvin yhteen. Vinkkinä voin kertoa, että nämä sopivat loistavasti lahjaksi äitienpäivänä. Aloittelevampikaan leipuri ei voi epäonnistua.
 


 
Mansikkaiset suklaaleivokset
  • riittävyys: 20 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: noin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 25x35 cm neliskulmainen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
 
130 g = 2,25 dl vehnäjauhoja
170 g = 2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl piimää, maitoa tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
 
kuorrutus ja koristelu:
60 g = 1 dl tomusokeria
60 g = 1 dl mansikan makuista tomusokeria
noin 2 rkl maitoa
10 g voita tai margariinia
3 palaa tummaa suklaata
 
 
Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kiehauta vesi, voi ja kaakaojauhe kattilassa ja kaada kuivien aineiden päälle. Lisää myös muna ja maito/piimä/jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kimmoisa. Anna jäähtyä kuorrutteen teon ajan.
 
Sulata voi. Sekoita tomusokerit keskenään ja lisää voisula sekä maitoa vähitellen, kunnes kuorrute on sopivan levittyvää. Levitä kuorrute veitsellä levyn päälle ja nosta se jääkaappiin noin 10 minuutiksi, jotta kuorrute hieman kovettuu. Leikkaa sitten leivoksiksi. Sulata suklaa ja koristele leivokset haluamallasi tavalla. (Käytin itse koristelussa suklaakynää. Se on kätevä suklaan pursottelussa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)