torstai 8. toukokuuta 2014

Mansikalla täytetyt sitruunakuppikakut

Tuulikaappimme tapetoitiin juuri mustilla hevosilla. Tapeteista innostuneena leivoin kuppikakkuja - tietenkin mustilla hevosilla. Pohja on sitruunainen, täyte mansikkainen ja kuorrute sitruunaisen mansikkainen. Eli sitruunaa ja mansikkaa mahan täydeltä!
 
 
 
 
 


Mansikka-sitruunakuppikakut
  • riittävyys: 12 kuppikakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1 h + passiivinen 1 h
  • säilyvyys: 4-5 päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 paperista tai silikonista muffinivuokaa


pohjat:
120 g = 1,8 dl vehnäjauhoja
140 g = 1,6 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
40 g voita tai margariinia
1,2 dl maitoa
0,5 tl sitruuna-aromia tai 1 tl sitruunankuoriraastetta
1 kananmuna
 
täyte:
100 g (pakaste)mansikoita
40 g voita tai margariinia
 
kuorrute:
250 g = 4 dl mansikan makuista tomusokeria
20 g voita tai margariinia
2-3 rkl sitruunamehua
 
 
Kuumenna uuni 170-asteiseksi.
 
Mittaa jauhot, sokeri, sitruunankuori, leivinjauhe ja voi monitoimikoneeseen tai käytä sähkövatkainta. Vatkaa hiljaisella teholla kunnes seos on murumaista ja ainekset ovat yhdistyneet. Kaada joukkoon vähitellen puolet maidosta ja vatkaa sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet.
 
Sekoita sitruuna-aromi tai kuoriraaste, muna ja loppu maito keskenään. Kaada seos taikinan joukkoon ja vatkaa hetki. Ota sekoittumattomat ainekset kaapimella kulhon reunoilta mukaan taikinaan. Jatka sekoittamista vielä pari minuuttia, jotta taikinasta tulee sileää. Älä vatkaa liikaa.
 
Lusikoi taikina paperi- tai silikonivuokiin. Paista 20-25 minuuttia. Valmiiden kakkujen pinta on kimmoisa eikä tikkuun jää taikinaa. Anna niiden jäähtyä ennen täyttämistä.
 
Leikkaa kakkusista puukolla pala pois. Survo (sulatetut) mansikat ja voi sekaisin. Jaa seos kakkujen koloihin ja laita leikattu pala väärinpäin päälle. Laita kuppikakut odottamaan jääkaappiin.
 
Sekoita voi ja tomusokeri sekaisin. Lisää pikkuhiljaa sitruunamehua, kunnes seos on vielä paksua mutta pursotettavaa. Lusikoi kuorrute pursotinpussiin ja kuorruta kuppikakut. Anna kuorrutteen kovettua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
 


Koristelin kuppikakut mustilla hevosilla. Tein hevoset pienellä piparkakkumuotilla mustasta sokerimassasta.
 

 
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)