keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Lohta ruohusipulipestolla

Ruohosipulini rehottaa ja kasvaa kovaa vauhtia. Kun pestonhimo yllätti, päätin kokeilla jotain uutta - nimittäin ruohosipulipestoa. Pienen googlettelun jälkeen selvisi, että ruohosipulipestoa on oikeasti olemassa, ei vain mielessäni. Yllättäen aineksia uupui, aika paljonkin, joten sävelsin - taas kerran - oman reseptin.
Pestosta tuli ihanaa, oikeastaan todella ihanaa. Päätin tehdä pestolohta. Basilikapesto vaihtui tietenkin ruohosipulipestoksi. Kun laitoin kauniin lohipalan viereen nokareen perunamuusia, olo oli miltei kuin ravintolassa.
 
 

 
 
 
 
Ruohosipulipestolla kuorrutettu lohi
 
  • riittävyys: neljälle
  • valmistusaika: aktiivinen noin 20 min + passiivinen noin 35 min
  • säilyvyys: kypsä lohi jääkaapissa pari päivää, pesto puhtaassa rasiassa, jääkaapissa jopa viikon
 
 
 
noin 600 g lohta
 
 
ruohosipulipesto:
3 dl ruohosipulisilppua
50 g manteleita
1 valkosipulin kynsi
ripaus suolaa
0,5 dl oliivi- tai rypsiöljyä
1 rkl vettä (tarvittaessa)
 
 
 
Laita lohi nahkapuoli ylöspäin vuokaan, jossa on leivinpaperi. Paista lohta 200 asteessa noin 25 minuuttia ja tee sillä aikaa pesto.
 
Mittaa kaikki ainekset vettä lukuun ottamatta tehosekoittimeen. Jauha tasaiseksi tahnaksi. Jos tahna on vielä hajoavaa ja tönkköä, lisää vesi ja sekoita kunnolla.
 
Ota lohi pois uunista ja poista nahka. Levitä lohelle pesto ja laita kala uuniin vielä 10 minuutiksi. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)