lauantai 3. toukokuuta 2014

Kinuskiset suklaahippujuustokakut

Heti ensimmäiseksi kiitän Sally's Baking Addiction -blogia. Sitä selaillessani törmäsin tähän ihanaan reseptiin, jota en pystynyt unohtamaan. Alempaa löytyvä resepti on miltei samanlainen, muutamia pieniä juttuja olen muutellut.
 
Nyt itse leivonnaisiin. Nämä pienet kinuskiset suklaahippujuustokakut ovat aivan mielettömän ihania. Pohjana toimii suklainen keksipohja, juusto-osiossa maistuu suklaa ja kinuski kruunaa kaiken. Juustokakkusissa riittää työvaiheita, mutta resepti ei ole mahdottomuus. Suosittelen tekemään juustokakut tarjoamista edeltävänä päivänä, jotta makunautinto on paras mahdollinen.


 
 
 

 
 

 
Pienet kinuskiset suklaahippujuustokakut
  • riittävyys: 12 juustokakkua
  • valmistusaika: aktiivinen noin 1,5 h + passiivinen väh. 6 h
  • säilyvyys: jääkaapissa ainakin 4 päivää
  • vuoat: muffinipelti hyvin voideltuna tai 12 tukevaa muffinivuokaa tai silikonivuokaa
 
keksipohjiin:
150 g = noin 10 digestive-keksiä
50 g voita tai margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
 
täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g = 1,25 dl sokeria
60 g = noin 0,5 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia tai 2 tl vaniljasokeria
130 g tummaa suklaata rouhittuna
 
kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
 
Valmista ensin pohjat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi. Laita keksit minigrip- tai leipäpussiin ja murskaa ne kaulimella hienoksi. Kaada pussiin voi ja kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Jaa muruseos 12 vuokaan ja painele pohjat tasaiseksi. Paista keksipohjia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Anna pohjien hieman jäähtyä sillä aikaa kun teet täytteen.
 
Vatkaa tuorejuustoa monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella keskiteholla hetken. Näin tuorejuusto saa ilmavuutta. Lisää sokeri ja jogurtti ja vatkaa tasaiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan välillä keskiteholla vatkaten. Käännä teho pienelle ja lisää joukkoon vanilja-aromi tai -sokeri ja suklaarouhe. Kaavi kaapijalla pohjalle jäänyttä tuorejuustoa ja sekoita kunnes seos on tasaista. Jaa täyte 12 vuokaan keksipohjien päälle. Vuoat tulevat melko täyteen. Paista noin 25 minuuttia ja tee sillä aikaa kinuski.
 
Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoitellen kunnes se kiehahtaa. Pienennä levy puoliteholla ja keitä kinuskia välillä sekoitellen 6-10 minuuttia. Valmis kinuski ei ole yhtä paksua kuin kakun päälle tuleva. Juustokakkujen kinuski on tavallista kinuskikastiketta hieman paksumpaa. Anna kinuskin jäähtyä muutama minuutti huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin.
 
Juustokakut ovat valmiita kun reunat ovat saaneet hieman vaalean ruskeaa väriä. Keskusten tulee olla edelleen hieman löysiä, niin että vuokia varovasti heilutellen keskus hyllyy. Anna juustokakkujen jäähtyä ensin noin puoli tuntia huoneenlämmössä ja sitten pari tuntia jääkaapissa. Juustokakkujen keskusten kuuluu hieman lätsähtää.
 
Irrota vuoat varovasti kun juustokakut ovat jäähtyneet jääkaapissa. Jaa paksuuntunut kinuski juustokakuille. Anna kakkusten levätä jääkaapissa vielä muutama tunti, mielellään yön yli.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)