perjantai 30. toukokuuta 2014

Kinuskiset suklaadonitsit


 
Kinuskidonitsi kuvaa hyvin elämää.
Elämässä voi olla juhlavuutta ja koreutta.
 





Elämän voi ottaa myös rennosti.
Ei ole aina niin väliä, meneekö kaikki just niin kuin pitää.
 

Kuitenkin elämässä on tärkeintä se, että siitä nauttii.
Kukin voi nauttia omalla tavallaan.







Kinuski-suklaadonitsit
  • riittävyys: 12 donitsia
  • valmistusaika: aktiivinen 40 min + passiivinen 2 h
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: 12-koloinen donitsipelti voideltuna ja korppujauhoilla jauhotettuna
 
donitsit:
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria 
1,25  maitoa
1 kananmuna
2 rkl voisulaa (noin 20 g voita tai margariinia)
 
kinuski:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
 
koristeluun:
0,5 dl suolapähkinöitä rouhittuna
 
 
Leivo donitsit. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää maito, kananmuna ja voisula. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsit donitsipellille. Paista uunin keskitasossa noin 7-9 minuuttia. Valmis donitsi on ns. joustava.
 
Kuorruta ja koristele donitsit. Sekoita kuohukerma ja fariinisokeri keskenään kattilassa ja kuumenna. Kun seos alkaa kiehua, pienennä suurin piirtein puolelle teholle. Jatka keittämistä välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia. Valmis kinuski on kastikemaista. Kun pudotat tipan donitsille, se ei leviä hirveästi jos kinuski on valmista. Valuta kinuski donitseille tai dippaa ne kinuskissa. Ripottele donitseille halutessasi pähkinärouhetta. Anna donitsien asettua jääkaapissa reilu tunti ennen tarjoamista, jotta kinuski hieman jähmettyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)