keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kinderleivokset

Kinderpiirakka tuntuu olevan kovin suosittua ja sen perusteella myös maukasta. En ole itse koskaan kokeillut - enkä edes maistanut - tätä kohuttua leivonnaista, joten päätin paikata aukon leivonnaissivityksessäni. Nyt voin kertoa, että kannatti kokeilla.
 
Kinderleivokset maistuvat todella makeilta. Jostain kumman syystä maistamista on silti vaikea rajoittaa yhteen palaan... Pohja on suklainen ja mehevä, täytteenä vaniljakreemiä ja kuorrute suklaata. Parasta kuitenkin on, että näitä tehdessä ei tarvitse kuunnella vatkaimen ääntä taikka herättää nukkuvia perheenjäseniä. Eli melkoisen täydellisiä makeanhimon yllättäessä.
 

 
 
 
 
 
Kinderleivokset
  • riittävyys: 20 leivosta
  • valmistusaika: aktiivinen noin 45 min + passiivinen noin 1,5 h
  • säilyvyys: noin 3-4 päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 25x35 cm neliskulmainen vuoka leivinpaperilla vuorattuna
     
 

pohja:
130 g = 2,25 dl vehnäjauhoja
170 g = 2 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g voita tai margariinia
1,25 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl piimää, maitoa tai maustamatonta jogurttia
1 kananmuna
 
vaniljatäyte:
125 g = 2 dl tomusokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
 
suklaakuorrute:
100 g maitosuklaata
2 tl rypsiöljyä
 
koristeluun:
pari palaa valkosuklaata


 
 
Leivo pohja. Sekoita jauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Kiehauta vesi, voi ja kaakaojauhe kattilassa ja kaada kuivien aineiden päälle. Lisää myös muna ja maito/piimä/jogurtti. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kunnes pinta on kimmoisa. Anna jäähtyä noin puoli tuntia.
 
Tee täyte. Sekoita voita ja tomusokeria voimakkaasti lusikalla kunnes seos on murumaista. Lisää maito sekä vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kreemi pohjan päälle ja nosta se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
 
Kuorruta ja koristele. Sulata suklaa ja lisää öljy. Anna seoksen jäähtyä noin 5 minuuttia huoneenlämmössä ennen kuorrutusta. Levitä suklaaseos varovasti mutta nopeasti kreemin päälle. Kuorrute jähmettyy nopeasti. Sulata valkosuklaa ja koristele leivoslevy sillä. Itse tein raitoja suklaakynällä. Leikkaa levy 20 leivokseksi ja laita ne vielä hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)