perjantai 23. toukokuuta 2014

Keikausmuffinit raparperista

Takapihamme raparperit ovat jo aloittanut reippaan kasvun - ne ovat jo parikymmentä senttiä korkeita. En raaskinut vielä käyttää niitä, sillä sain mummultani valtavia raparperin varsia. Missä lie kasvanut noin komeiksi.
 
Isä lupasi grillata tänään, ja sen myös tekikin. Tarvittiin siis nopeaa jälkiruokaa. Tahdoin käyttää raparperia, ja lukuisista resepteistä valitsin keikausmuffinit. Alkuperäinen ohje on Yhteishyvästä, puolukoilla tehtynä. Raparperi sopi vallan mainiosti muffineihin!
 
Raparperi sisältää oksaalihappoa, jonka vuoksi sitä syödessä on hyvä nauttia myös maitotuotteita. Ei taida olla loistavampaa syytä tarjota näiden herkkujen kera kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä...
 
 
 
 
 
 
 
 
Raparperi-keikausmuffinit
  • riittävyys: 12 muffinia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: kolmisen päivää jääkaapissa
  • vuoat: 12 silikonista tai paperista muffinivuokaa voideltuna
 
 
140 g (yksi iso varsi) raparperia
120 g = 2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
50 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä
2 kananmunaa
130 g = 1,5 dl sokeria
 

Kuori ja pilko raparperit. Jaa palaset muffinivuokien pohjille. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kuuma/lämmin voiseos ja sekoita rauhallisesti. Lisää kuivat aineet käännellen joukkoon. Jaa taikina raparperien päälle.
 
Paista muffineita uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes muffiniin työnnettyyn tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä kymmenisen minuuttia ja irrota muffinit sitten varovasti vuoistaan. Tarjoa muffinit vielä hieman lämpöisinä vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Jos tämä ei ole mahdollista, muffinit tulevat varmasti syödyksi myös kylminä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)