maanantai 12. toukokuuta 2014

Juustopiirakka aurajuuston ystäville

Aurajuusto kuuluu lempijuustoihini. Rakastan maistella kaikenlaisia erikoisjuustoja, mutta aurajuusto kuuluu niihin harvoihin juustoihin, joita käytän (liian) usein. Tähän perheeni suosimaan piirakkaan tulevat ainekset ovat hyvin yksinkertaiset. Piirakka on hyvää niin lämpimänä kuin kylmänäkin, joten tarjoiluajasta ei tarvitse huolehtia.
 

 
 
 
Aurajuustopiirakka
  • riittävyys: 8 palaa
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min
  • säilyvyys: 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: halkaisijaltaan noin 27 cm piirakkavuoka voideltuna
  • vinkki: kolminkertaista ohje, niin saat pellillisen
 
pohja: (valitse mieleisesi)
 
1.
2-3 dl perunamuusia
0,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,25 dl öljyä
 
2.
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
0,5 dl vettä

 
täyte:
1 dl aurajuustoa muruina/paloina
3 dl juustoraastetta (esim. edamia)
2 dl maitoa
2 kananmunaa
 
 
Tee ensin pohja:
1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon öljy ja perunamuusi. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Levitä taikina veitsen avulla vuokaan.
 
2. Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina veitsellä (tai sormilla) vuokaan.
 
Täyte:
Ripottele ensin aurajuusto piirakkataikinan päälle ja sitten vasta juustoraaste. Sekoita munat ja maito tasaiseksi ja kaada juustojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa, uunin alatasolla, 30-40 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä.
 

2 kommenttia:

  1. Tätä on pakko kokeilla joskus, sillä meidän koko suku on hulluna aurajuustoon...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)