tiistai 13. toukokuuta 2014

Jauhoton mutakakku

Kelpaisiko sinulle pala syntisen suklaista kakkua?
 
 

Kiitos taas, Wicked sweet kitchen. Mitä tekisinkään ilman tuota blogia..? Seuraavaksi voimmekin mennä itse asiaan, eli tässä tapauksessa kakkuun. Mutakakkuun. Jauhottomaan  mutakakkuun. Alkuperäinen resepti oli nimetty jauhottomaksi suklaakakuksi, mutta mielestäni se on vähättelyä. Tahmaisen suklainen kakku on enemmin mutakakkua, ainakin minun mielestäni. Resepti on äärimmäisen helppo, ja vispilä riittää. Ei vatkausta eikä edes kananmunien erottelua. Niin kuin jo aikaisemmin taisin mainitakin muutaman kerran, kakku on jauhoton - eli täydellinen kun keliaakikko sattuu kylään. Itse kokeilin kakkua vain noiden kauniiden kuvien houkuttelemana. Täytyy myöntää, että jauhottomuutta ei edes huomaa. Valmis kakku on ihanan suklainen. Sisus on miltei valuvaa, tosin sen rakenne riippuu paistoajasta. Itse kakku ei ole tumman suklaan vuoksi kovin makea, ja kermavaahtonokare kruunaa makunautinnon. Tämä kakku on kätevä; sen voi nauttia lämpimänä tai jääkaappikylmänä. Itse pidin kakusta enemmän kylmänä, vaikka ihanaa se oli lämpimänäkin.
 
 
 
 
 
 
 
Jauhoton mutakakku
  • riittävyys: 12 palaa
  • valmistusaika: 20 min + paisto 20 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: noin 24 cm halkaisijaltaan oleva  irtopohjavuoka (pingota pohjan ja reunan väliin leivinpaperi ja voitele reunat)
 
 
140 g voita tai margariinia
200 g tummaa suklaata
0,75 dl fariinisokeria
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus (1 maustemitallinen) suolaa
4 kananmunaa
1 dl kaakaojauhetta


Rouhi suklaa. Sulata voi ja kaada se kulhoon suklaarouheen päälle. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää joukkoon sokerit ja suola. Sekoita tasaiseksi vispilällä noin minuutin ajan. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita lisäyksen jälkeen aina voimakkaasti. Lisää viimeisenä kaakaojauhe. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 190 asteessa noin 18 minuuttia. Valmiin kakun reunat ovat kimmoisat, mutta se on keskeltä vielä tahmainen. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile sitten tai laita jääkaappiin.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)