perjantai 9. toukokuuta 2014

Itse tehdyt tortillapohjat

Tortillat ovat ihanaa ruokaa arjen kiireessä. Ainakin minulle ne ovat herkuttelua... Kaupan tortilloissa on yksi mutta; tortillapohjat sisältävät hirveästi lisäaineita. Tortillapohjia voi onneksi valmistaa myös itse. Se on helppoa, mutta vie toki hieman enemmän aikaa kuin kaupan tortilloiden lämmitys. Suosittelen silti kokeilemaan, sillä eron huomaa todella. Vaikka tortillapohjat eivät täytteiden alta voimakkaasti maistukaan, itse tehdyt ovat huomattavasti herkullisempia. Tortillat katosivat heti ruokapöydästä.
 
Taikina on helppo valmistaa ja kaulia. Kannattaa tehdä niin, että leipoo ensin taikinan ja sen levätessä valmistaa täytteet.
 
 
 
 
Tortillapohjat
  • riittävyys: 8 pohjaa
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen ~20 min
  • säilyvyys: parhaimmillaan tuoreina, mutta hyviä mikrossa lämmitettyinäkin; päivän tai pari jääkaapissa tiiviissä rasiassa
 
 
5 dl vehnäjauhoja
2 dl vettä
0,5 tl suolaa
0,5 dl öljyä
 
 
Lämmitä vesi kuumaksi ja sekoita sen joukkoon muut aineet. Vaivaa taikinaa kunnes se on kunnolla seonnut. Anna taikinan levätä 15-30 min huoneenlämmössä.
 
Leivo taikinasta tanko pöydällä/leivonta-alustalla. Jaa se 8 osaan. Pyörittele jokaisesta osasta pallo ja peitä liinalla. Laita kuiva pannu kuumentumaan ja kauli yksi pallo mahdollisimman ohueksi tortillapohjaksi. Nosta pohja pannulle ja paista sitä ilman öljyä (!) 30-60 sekuntia. Käännä kun tortillan alapuoli on saanut hieman ruskeita laikkuja. Paista toinen puoli samanlaiseksi. Peitä kypsät tortillapohjat aina liinalla, jotta ne eivät kuivahda. Kauli seuraava pohja ja paista. Tee näin kaikille taikinapaloille. Täytä valmiit tortillat mielesi mukaan.

2 kommenttia:

  1. Pitääpä kokeilla. En olekaan aikoihin tortilloja syönyt ja näin pääsee vähän säästämäänkin. :) Ei ole kyllä ikinä tullut mieleen tehdä itse näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, itse tehdyt ovat paljon parempia kuin kaupan. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)