tiistai 6. toukokuuta 2014

Helpot lohimedaljongit

Lohimedaljongit valmistuvat paljon helpommin kuin moni luulee. Ne ovat hyvää vaihtelua tavalliselle uunilohelle. Medaljonkien kanssa voi tarjota esimerkiksi ruohosipulilla maustettua perunamuusia.  Ainakin omassa kasvimaapenkissäni ruohosipuli on jo herännyt ja miltei villiintynyt kasvuun.
 
 
 
 
Lohimedaljongit
 • riittävyys: neljälle
 • valmistusaika: noin 30 min
 
 
 noin 500-600 g lohta


Laita lohifilee leikkuulaudalle. Leikkaa se neljään tai viiteen osaan. Leikkaa jokaiseen osaan viilto nahkaan asti. Taita pala perhoseksi kuvan mukaan. Paista medaljongit pannulla (ilman rasvaa) noin 5-8 minuuttia riippuen medaljonkien paksuudesta.


  
 

 
 

2 kommenttia:

 1. pakko sanoa, että jos paistaa yhtä medaljonkia 10 minuuttia niin se on aivan varmasti järkyttävän ylikypsää..en usko että kukaan leikkaa niin paksua medaljonkia että se vaatisi niin pitkän ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, tuo on kyllä melkoisen totta. :) Tosin aika riippuu monesta tekijästä medaljongin paksuuden lisäksi; jos pannu on kovin pienellä ja täynnä medaljonkeja, paistoaika helposti pitenee. Ei se siltikään varmaan kymmentä minuuttia paistu, korjaan reseptiin. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)