torstai 22. toukokuuta 2014

Helpot kasvispihvit uunissa

Mahdottoman hyviä kasvispihvejä saa perusraaka-aineistakin, kunhan maustaa tarpeeksi. Itse en ole mieltynyt paistamaan kasvispihvejä pannulla, sillä uunissa ne valmistuvat helposti.
 
 

 
 
 
Kasvispihvit uunissa
  • riittävyys: 12 pihviä eli neljälle
  • valmistusaika: aktiivinen 20 min + passiivinen 20 min
  • säilyvyys: pari, kolme päivää jääkaapissa
 
 
0,5 dl korppujauhoja
1 dl maitoa
2 porkkanaa
2 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
pala purjoa tai juuriselleriä tai kaalia - maun ja varastojen mukaan
1,5 dl juustoraastetta
1 kananmuna
2 rkl vehnäjauhoja
0,5 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
0,25 tl mustapippurirouhetta


Turvota korppujauhot maidossa. Kuori porkkanat ja perunat, raasta ne karkeaksi raasteeksi. Pilko sipulit pieneksi silpuksi, kuten myös purjo/selleri/kaali. Lisää turvotettuihin korppujauhoihin kasvikset ja juurekset, juustoraaste, muna, jauho ja mausteet.

Laita pellille leivinpaperi ja jaa massa 12 kekoon. Muotoile niistä noin sentin paksuisia pihvejä. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi perunamuusin kera.
 

3 kommenttia:

  1. Kokeiltiin. Oli kiva idea tehdä uunissa -> kevyempää ja vähemmän tiskiä. Mausteita laitoimme enemmän. Tykättiin!

    VastaaPoista
  2. Tosi hyviä...sai hieman vaihtelua ruokalistan. Maistuu myös täällä Italiassa. Kiitos Susanna harkonensari@alice.it

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)