keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sitruunainen mangokakku

Pääsiäinen lähestyy koko ajan. Tähän aikaan vuodesta on mukava leipoa kevääseen ja pääsiäiseen sopivia leivonnaisia. Sitruunainen mangokakku on juuri sellainen. Sitä ei voi kuvitella kuivakakuksi, vaikka se oikeasti sellainen onkin. Kakku on mehevää, ja mangonpalaset sekä sitruuna piristävät kakkua. Viimeinen silaus tulee kakun sitruunakuorrutteesta.
 
Käytin kakkuun Iloleipurin kaunista kukkavuokaa. Et tarvitse sitä tehdäksesi kakkua, vaan rengasvuoka, pyöreä tai suorakulmion mallinen kelpaavat kaikki.
 
 
 


 
 

Sitruunainen mangokakku
  • riittävyys: noin 20 siivua
  • valmistusaika: 20 min + paisto 1 h + jäähdytys ja kuorrutus 1 h
  • säilyvyys: jääkaapissa 3-4 päivää, voi pakastaa
  • vuoka: 2 litran vuoka voideltuna ja korppujauhotettuna
 
140 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 sitruunan mehu (säästä 1 rkl kuorrutteeseen!)
3 kananmunaa
2 dl maustamatonta jogurttia
250 g kuorittua ja pilkottua mangoa
 
kuorrutteeseen:
tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
 
Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon voisula, munat ja jogurtti. Kääntele lopuksi joukkoon mangonpalat ja sitruunamehu. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 h. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa se sitten. Jäähdytä kokonaan.
 
Sekoita sitruunamehuun pikkuhiljaa tomusokeria. Seoksesta pitää tulla tönkköä, siis ei valuvaa. Laita tomusokeriseos pursotinpussiin tai pakastuspussiin. Jos käytät pursotinpussia, valitse pieni tylla. Jos käytät pakastuspussia, leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota kakun päälle haluamaasi kuviota/koristetta.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)