keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Sitruuna-suklaajuustokakku

Sitruunan ja suklaan liitto on miltei täydellinen. Tällä kertaa ne yhdistyvät paistetussa juustokakussa. Juustokakku on raidoitettu sitruuna- ja suklaatäytteellä, minkä vuoksi se kaunis ilman koristeita. Jos pidät juustokakuista ja niiden leipomisesta, sinun on kokeiltava leipoa alempaa löytyvällä reseptillä.
 

 
 
Sitruuna-suklaajuustokakku
  • riittävyys: 12 palaa
  • valmistusaika: 30 min + paisto 50 min + jäähtyminen 30 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: n. 24 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka (irtopohjavuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi ja reunat kannattaa voidella)
 
 
pohja:
150 g digestive-keksejä (tai muita vastaavia)
75 g voita tai margariinia
 
täyte:
2 prk = 400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa
2 kananmunaa
0,25 dl perunajauhoja 
1 sitruuna
50 g tummaa suklaata
2 rkl vettä
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
 
Valmista pohja: Sulata voi. Laita keksit muovipussiin. Murenna keksit hakkaamalla kaulimella tai lihanuijalla. Kaada keksit kulhoon ja sekoita joukkoon voisula. Painele keksiseos vuoan pohjalle, ei reunoille. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
 
Valmista täyte: Vatkaa tuorejuustoa ja sokeria sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa hetki, kunnes seos on hieman kuohkeaa. Lisää joukkoon rahka ja munat, ja vatkaa kunnes seos on tasaista. Mittaa joukkoon lopuksi perunajauhot. Sekoita ne tuorejuustoseokseen vatkaimen pienimmällä teholla. Sulata suklaa. Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori sekä purista mehu. Jaa tuorejuustotäyte kahtia. Sekoita toiseen puoliskoon sitruunan mehu ja kuori ja toiseen suklaasula, vesi ja kaakaojauhe.
 
Ota vuoka jääkaapista. Kaada pohjan päälle reilu puolet vaaleasta täytteestä ja levitä se. Kaada päälle reilu puolet suklaatäytteestä. Levitä sekin, mutta ei aivan yhtä reunoille kuin vaalea taikina on levitetty. Kaada ja levitä puolet lopusta vaaleasta täytteestä, mutta jätä suklaatäytettä näkyviin noin sentti. Kaada ja levitä puolet lopusta suklaatäytteestä vaalean päälle, mutta älä taaskaan edellisen kerroksen reunoille asti. Kaada sitten loppu vaalea sitruunatäyte, jätä taas noin sentti edellistä kerrosta näkyviin. Levitä loppu suklaatäyte päällimmäiseksi.
 
Paista juustokakkua 160 asteessa noin 45 minuuttia. Sammuta uuni ja jätä uuniluukku kokonaan auki. Jätä kakku uuniin viideksi minuutiksi. Tämä ehkäisee loven syntymistä kakun pintaan. Anna sen jäähtyä sen jälkeen noin puoli tuntia huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan yön yli (tai kauemmin) jääkaapissa levättyään.


 

2 kommenttia:

  1. Hyvänäköistä :P
    Käy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan! :)
    http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)