keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Mustikkainen ruusukakku

Suklaiset leivonnaiset ovat ihania, mutta niin ovat marjaleivonnaisetkin. Tällä kertaa kakun pääraaka-aineeksi pääsi mustikka. Kakun ulkonäkö on herkullinen: kerrokset näkyvät ei-niin-viimeisteltyinä mutta koristeet ovat näyttäviä. Kokoamisen rempseyttä tasapainottavat koristeet ovat kermaruusuja. Ne ovat todella kauniita, vaikka teko on yllättävän helppoa.
 
 

 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
Mustikkainen kakku
  • riittävyys: n. 15-20 palaa
  • säilyvyys: jääkaapissa 2-3 päivää
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 30 min

pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,25 dl ruisjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja koristelu:
2,5 dl Flora vispiä
1 prk = 250 g rahkaa
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
8-10 dl mustikoita (pakastetut käyvät - sulata ne)
 

 
Vaahdota munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti käännellen puulastalla. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretortun päällä oleva leivinpaperi, mutta jätä se siihen - niin kääretorttu ei kuivahda. Anna kääretortun jäähtyä.
 
Vaahdota kerma ja sekoita siihen rahka ja sokerit. Survo mustikat. Leikkaa kääretorttupohja kolmeen osaan. Nosta yksi niistä tarjoiluastialle ja levitä sille puolet mustikkasurvoksesta. Levitä survoksen päälle kolmasosa kermaseoksesta. Nosta toinen levy täytteiden päälle ja käytä loppu mustikkasurvos siihen. Levitä päälle puolet lopusta kermaseoksesta ja nosta viimeinen levy päällimmäiseksi. Lusikoi loppu kermaseos pursotinpussiin, jossa on tähtitylla, ja pursota kakun päälle ruusuja. Aloita pursottamalla ruusun keskusta ja jatka sen ympäri pitäen tyllaa melko lähellä kakun pintaa. Koristele koko kakun pinta ruusuilla. (Laita youtubeen hakusanaksi "rose cake", jolloin löydät videoita kermavaahtoruusujen pursotuksesta.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)