perjantai 11. huhtikuuta 2014

Munaton pasha

Pasha on perinteinen pääsiäisherkku. Sen oleellinen raaka-aine on rahka, joka sopii muutenkin pääsiäiseen. Pasha on todella helppo valmistaa. Se on myös nopea tehdä, jos valumisaikaa ei oteta huomioon. Pashaa valutetaan vähintään yön yli, mutta mielellään vuorokauden. Pidempikään valumisaika ei tee pashalle pahaa. Oikeaa pashamuottia ei välttämättä tarvita. Pasha onnistuu loistavasti siivilässä valuttamalla.
 
 

 
 
Munaton pasha
  • riittävyys: noin 10 palaa (niiden koosta riippuen)
  • valmistusaika: 30 min + valuttaminen vähintään 10 tuntia
  • säilyvyys: vähintään 3 päivää jääkaapissa
 
2 dl kuohukermaa
50 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
2 prk (á 250 g) maitorahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
0,5 dl rusinoita
0,5 dl mantelirouhetta
 
koristeluun:
noin 420/235 g säilykeaprikooseja
 
 
Ota kaksi tai kolme suodatinpussia. Avaa jokaisen suodatinpussin toinen sivu ja pohja. Laita siivilä syvän lautasen tai kulhon päälle. Vuoraa siivilä avatuilla suodatinpusseilla.
 
Vaahdota kerma. Sekoita voi ja sokeri keskenään lusikalla tai lastalla. Sekoita voi-sokeriseokseen maitorahka. Lisää joukkoon kermavaahto. Sekoita viimeisenä joukkoon vaniljasokeri, sitruunamehu, rusinat ja mantelirouhe. Kaada pasha vuorattuun siivilään ja tasoittele pinta. Laita lautanen tai folio pashan suojaksi ja nosta se jääkaappiin. Anna pashan valua vähintään yön yli.
 
 
Pashan alla olevaa lautasta tai kulhoa kannattaa tyhjentää valuvasta nesteestä välillä. Nesteen voi juoda tai valuttaa viemäristä alas.
 
Kumoa pasha tarjoiluastialle varovasti. Koristele pasha aprikooseilla ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)