perjantai 25. huhtikuuta 2014

Mariannella höystetty mansikkakakku

Olen tällä hetkellä hyvin innostunut kakkujen tekemisestä. Lempimallini on ns. pyörre, jossa kerrokset ovat väärin päin. Nyt halusin kakkuun mariannea, ja mikä sopisikaan paremmin sen kanssa kuin mansikka. Suklainen pohja kruunaa kaiken. Selvemmin kerrottuna kakkupohja on suklainen, täytteenä kerma-rahkaa ja reunat on koristeltu mariannerouheella. That´s it, makumaailma on täysin kunnossa.
 
 

 
 
 
 
 
Marianne-mansikkakakku
  • riittävyys: n. 15 palaa
  • säilyvyys: jääkaapissa 2-3 päivää
  • valmistusaika: noin 1 h

pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
0,75 dl ruisjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte ja kuorrute:
2,5 dl flora vispiä
1 prk = 250 g rahkaa
2 dl mansikoita (voi käyttää pakastettuja - sulata silloin)
0,75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

koristeluun:
2 dl mariannerouhetta

Vaahdota munat ja sokeri todella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti käännellen puulastalla. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja tasoita pinta. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.

Kumoa kääretorttu heti uunista oton jälkeen sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretortun päällä oleva leivinpaperi, mutta jätä se siihen - niin kääretorttu ei kuivahda.

Valmista täyte kääretortun jäähtyessä: Vaahdota kerma. Sekoita siihen vatkaten rahka ja sokerit. Soseuta mansikat.

Kokoa kakku: Leikkaa kääretorttulevy neljään osaan lyhyeltä sivulta. Levitä jokaiselle kaitaleelle ensin mansikkasosetta ja sitten kermaseosta. Säästä noin yksi neljäsosa kerma-rahkaseoksesta kuorrutukseen. Kierrä ensimmäinen levy rullaksi, kuin erittäin kapea kääretorttu. Nosta rulla lautaselle pystyyn. Kierrä ensimmäisen rullan ympäri seuraava kaitale, taas seuraava ja sitten viimeinen kaitale. Levitä reunoille loppu kerma-rahkaseos. Koristele kakku  ripottelemalla mariannerouhetta kakun reunoille kermaseoksen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)