perjantai 18. huhtikuuta 2014

Keväiset minttu-suklaadonitsit

Donitsit valmistuvat donitsipellillä todella nopeasti ja helposti. Uunissa paistamalla donitsit ovat myös kevyempiä ja vähärasvaisia. Olen kokeillut monenlaisia donitseja. Tällä kertaa tahdoin niihin keväistä raikkautta. Minttu ja suklaa ovat toimineet niin kuppikakuissa, cake popseissa kuin leivoksissakin. Päätin kokeilla samaa makumaailmaa donitseihin. Värjäsin kuorrutteen raikkaan vihreäksi minttuisuutta korostamaan. Jos omaa leivonnaista saa kehua, voin kertoa donitsien olleen aivan ihania.
 

 
 
 
Minttu-suklaadonitsit
  • riittävyys: 12 donitsia
  • valmistusaika: aktiivinen 30 min + passiivinen 10 min
  • säilyvyys: ainakin 3 päivää jääkaapissa
  • vuoka: 12-koloinen donitsipelti voideltuna ja korppujauhotettuna
 
130 g = 2 dl vehnäjauhoja
20 g = 0,5 dl kaakaojauhetta
90 g = 1 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 muna
1,25 dl maitoa
20 g voisulaa
 
kuorrute:
90 g = 1,5 dl tomusokeria
0,5 tl piparminttuaromia
2-3 tl vettä
vihreää elintarvikeväriä
 
 
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, maito ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Paista donitseja 220 asteessa, uunin keskitasolla noin 6-10 minuuttia. Anna donitsien jäähtyä hieman ennen irrottamista. Muovinen lusikka on hyvä apuväline irrottamisessa.
 
Valmista kuorrute sekoittamalla tomusokeriin piparminttuaromi. Lisää vettä tipoittain, kunnes kuorrute on sopivan paksuista. Värjää kuorrute halutessasi. Pursota tai valuta kuorrute donitseille. Anna kuorrutteen kovettua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)